Review|A Night on the Orient Express/ Stranac U Noci| Vulkan izdavastvo

For one group of passengers settling into their seats and taking their first sips of champagne, the journey from London to Venice is more than the trip of a lifetime.

 A mysterious errand; a promise made to a dying friend; an unexpected proposal; a secret reaching back a lifetime…As the train sweeps on, revelations, confessions, and assignations unfold against the most romantic and infamous setting in the world.

At the beginning of the novel, there are many different characters that are introduced and this was confusing for a while – there were times when I needed to flick back to make sure that I was imagining the correct character. After a while though, each one takes up their own unique space in the storyline.
Their story, like others featured in the novel, flicks back and forth in time, revealing more about their histories and futures gradually.
Throughout the novel, the characters’ cross paths in subtle, effective ways that tie their stories together. Veronica Henry seems to do this effortlessly, so the meetings seem natural and not forced ways of propelling the story forward. Each character leaves the Orient Express irreversibly altered after having experienced some kind of epiphany, whether that is that they are in love or that any barriers to happiness can be overcome.

The famous Orient Express offers mystery and romance; it is the trip of a lifetime and it is destined to live up to its reputation for the group of passengers about to board. The train travels from London to Venice. There will be revelations, drama and unforeseen gestures of love in all its forms; dedication to a deceased friend, a father’s support for his daughter and love that has withstood the test of time.

I, myself did not expect so much of this book, I am not sure why. But I really enjoyed from the first page. I like the way how she introduced the characters, the storylines, flipping from past to present, and the relationships among characters. I gave it 4 stars, and I recommend it to everyone who likes Drama Love stories.

Utisci

Dok sat otkucava ponoć, voz čeka na sporednom koloseku nadomak Kalea. Mesec svetluca na tamnom svodu, a u vagonima nema nikog osim duhova putnika, obavijenih oblačićima parfema. Slabašni zvuci klavira raspršuju se u noći. To je mesto na kojem se odigralo na hiljade priča: o ljubavi i nadi, strasti i jecajima srca, pomirenjima i rastancima.

Kroz nekoliko sati, nemi vagoni ponovo će naprasno oživeti i voz će biti spreman za novo putovanje. Blago uzdrhtali putnici čekaju na peronu, mada niko ne može da kaže da li je to zbog svežeg vazduha ili uzbuđenja što će se uskoro ukrcati u najčuveniji voz na svetu. Te tajanstvene noći, na legendarnom putovanju od Londona do Venecije, sa koferima punim emocija, snova i nadanja, susreću se dva stranca, prepliću se različite sudbine, rađa se nova ljubavna priča.

Uz prve gutljaje šampanjca, dok voz vodi putnike kroz pejzaže od kojih zastaje dah, ovo životno putovanje razotkriće mnoge tajne, doneti najromantičnije trenutke, neočekivanu prosidbu, obećanje prijatelju na samrti, zagonetnu poruku, potajno vraćanje u prošlost… Priče ovih potpunih stranaca jedva čekaju da budu ispričane.

Na početku romana, uvode se mnogo različitih likova i to je bilo zbunjujuće na pocetku – bilo je trenutaka kada sam morala da se vratim nazad da bih se uverila da zamišljam pravi lik. Nakon nekog vremena, svaki od njih zauzima svoj jedinstveni prostor u priči. Njihova priča, pomiče se napred-nazad u vremenu, otkrivajući više o svojoj istoriji i budućnosti postepeno. Kroz roman, likovi se prozimaju suptilno, i efiktivno tako da poveze njihove priče. Veronica Henri čini se da to radi bez napora, tako da sastanci izgledaju prirodno, a ne na prisiljeni načini da se priča pokrene. Svaki lik izlazi iz Orijent ekspres nepovratno izmenjen nakon što je iskusio neku vrstu prosvetljenja, bilo u ljubavi ili da se barijere sreće mogu prevazići.Poznati Orient Ekpress nudi misteriju i romantiku; to je putovanje života i predodređeno je da opravda svoju reputaciju za grupu putnika koji će se ukrcati. Voz putuje od Londona do Venecije. Biće otkrivenja, drame i nepredviđeni gestovi ljubavi u svim njenim oblicima; posvećenosti preminulom prijatelju, očinskoj podršci svojoj kćeri i ljubavi koja je izdržala test vremena.

Ja licno nisam očekivala toliko od ove knjige, ne znam zašto. Ali stvarno sam uživala bukvalno od prve stranice. Sviđa mi se način na koji je predstavljala likove, priče, prelazak iz prošlosti u sadašnjost i odnose među likovima. Dala sam joj 4 zvezdice i preporučujem ovaj roman svima koji vole priče o Drami i ljubavi.

https://www.instagram.com/_mimii_95/

18 Comments Add yours

 1. Empress DJ says:

  You have me curious!

  Liked by 1 person

  1. Great, it is pretty interesting!

   Like

 2. Bookworms corner blog spot says:

  I don’t think that this book would be a good fit for me but I really enjoyed your fantastic review.

  Liked by 1 person

 3. Great review. Not for me though. I love how you write your reviews in different languages.

  Liked by 1 person

  1. Thank you so much!!!

   Like

 4. Great review that should reach a large audience.

  Liked by 1 person

 5. ashleighjaynex says:

  Great review❤️ dont thinn it would be one for me

  Liked by 1 person

 6. Pon says:

  Nice review. Have never heard about this book before. thanks for sharing.

  Liked by 1 person

  1. Glad you liked it

   Like

 7. I love that book cover!

  Liked by 1 person

  1. Yeah, it is pretty!

   Like

 8. mhmcneill says:

  This sounds really good. I love the cover.

  Liked by 1 person

  1. Yes, very interesting plot!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s