Danijela Stil- Pet dana u Parizu| Review |EvroBook

20916140_1513358775395753_1197382986_n

Rezime

Olivija Tačer je supruga poznatog senatora, koja nakon gubitka deteta živi besmislenim životom, punim laži i obmana.Piter Haskel je predsednik jedne farmaceutske imperije i ima sve: moć, položaj, karijeru i porodicu i ogromnu želju da pronađe lek protiv kancera.  Slučajno, jedne noći, ovo dvoje stranca sreću se u Parizu. Nakon pet dana provedenih u Parizu, oboje shvataju da više ništa nije isto i da će teško moći da se vrate svojim pređašnim životima.

Recenzija

Knjiga Pet dana u Parizu, gledano u globalu, i nema neku zanimljivu pricu, koja bi drzala citaocu paznju non-stop. Citala sam i bolje knjige Daniele Stil, iskreno. Ono sto se meni svidelo i sto jeste za pohvalu jeste odnos i hemija izmedju dva glavna lika koja se proteze kroz celu knjigu.

Odnos izmedju Piter-a i njegove zene jeste na neki nacin realan kada dodje do sklapanja brakova iz koristi i ovde pre svega strasti prema poslu i nauci, sto je u Piterovom slucaju. Ono sto i jeste zanimljivo, i po mom misljenju glavna tematika ovog romana, je ” pet minuta….pet dana…I zivot se zauvek promenio, u jednom jedinom trenutku.” Kako dva potpuna stranca, dve potpuno razlicite duse, pomognu jedna drugoj u sopstvenom prosvetljenju, i napokon vide svojim ocima kakav zivot zive, a kakav bi zaista hteli. Takodje, ono sto se moze primetiti i ostaviti prilicno jak utisak jeste odnos Pitera i njegovog tasta, tacnije Piterova stalozenost i doslednost, cak vise strast prema nauci i poslu koja ga odrzava bez obzira na uvrede i naredbe koje mu se svakodnevno upucuju.Sta je covek sve spreman da uradi zarad uspeha i karijere? Da pogazi sebe? Da zaboravi sopstvenu porodicu? To je upravo ono sto je Piter ucinio i time sebi unistio zivot.

Tako da, sve u svemu, Stilova je veoma uverljivo opisala najsnaznija ljudska osecanja i emocije, o ljubavi sredovecnog para, o porodicnom zivotu, i prilikom za drugom sansom. シ

One Comment Add yours

  1. pucinasnova says:

    Kad već pišeš recenzije knjiga na blogu, nominirala sam te za jednu blogersku igricu u kojoj je riječ o knjigama, pa se možeš uključiti ukoliko želiš. 🙂

    https://pucinasnova.wordpress.com/2017/09/11/book-tag-nepopularna-misljenja/

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s